Dołącz do akcji Zgłoszenia dla restauracjiZgłoszenia wystawców na Festiwal Gęsiny w Przysieku

Eskalopki z piersi gęsiej serwowane z gruszką, borówką i rissotto z dynią

Obie piersi pokroić na 8 eskalopków wzdłuż włókien, następnie lekko rozbić, posolić i popieprzyć, obtoczyć w mące. Smażyć na oliwie około 3-4 minuty, z każdej strony. Serwować z rissotto z dynią, żurawiną i smażonymi na maśle gruszkami.

Ten Przepis Artura Moroza na 3 potrawy z 1 gęsi nie bierze udziału w konkursie.

Akcja „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”

organizowana jest przez Województwo Kujawsko-Pomorskie.

Partner
akcji:

Współpraca
naukowo-badawcza:

Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2007-2013 oraz ze środków budżetu Województwa Kujawsko-Pomorskiego.